Shery esküvői szalon hírek
2017-09-13-Esküvői-ruhadivat

Menyasszonyi ruhadivat 2017 (2.rész)

Az előző blogban olvashattak arról, hogy az idei év menyasszonyi ruhakölteményei, bár egyfajta egyveleget alkotnak, mind emellett a tervezők mégis valami újat és igazán különlegeset tudtak elénk varázsolni.

Az esküvői ruhák tervezése közben ihletet adott az 1920-as és 1930-as évek csipkeőrülete, illetve nagy hatással volt rá a 30 évvel később divatos „american house wife” stílus is. De ugyanígy találhatunk hasonló példát a hippi korszak laza, könnyed és szellős viseleteire is, mely 2017-ben igen nagy közkedveltségnek örvend.

Az amerikai háziasszonyok álmát megtestesítő esküvői ruha letisztult és érzéki, mégis az egyedien vagány pin up divat tükröződik vissza róla. Az ilyen típusú esküvői ruha vidám, játékos és nőies hatást kölcsönöz viselője számára. És az sem hátrány, hogy a teltebb idomokkal rendelkező arákon is kifejezetten jól mutat.

Érdekes módon, idén azon menyasszonyok számára is hatalmas a választék, akik nem érzik magukénak a nagy abroncsos, hercegnős esküvői ruhákat. A hippi divat stílusa köszön vissza számtalan ruhakölteményben, melyek könnyed viseletet biztosítanak viselőjük számára. Az egyszerű és lenge fazon a csipke nőies ölelésével párosul, mely virágkoszorúval kiegészítve igazán egyedi megjelenést biztosít az arának. Sokan kétrészes esküvői ruhát választanak, és ha díszítésről van szó, nem ritka a tüll és a csipke kombinációja sem. A sokat sejtető mély kivágásokkal, amelyek elöl és hátul egyaránt fellelhetőek, különleges hatás érhető el, mégsem válik a menyasszony közönségessé általuk.

Az eddig említett lehetőségek mellett az 1920-as évek jellegzetes építészeti stílusának és divatjának ismérvei is visszaköszönnek az esküvői ruhák kivitelezésében. A szecesszió megjelenési elemei most csipkében, fodorban és gyöngyök sokaságában mutatkoznak meg. Nem kevés arán egyfajta „Gatsby őrület” lett úrrá. Ennek köszönhetően sok menyasszonyon olyan ruha látható, melyek nyitott hátát geometriai formában felvarrt gyöngyök sora és más ékszerek díszítik. A földre lehulló csipke és a szabályos vonalak ugyancsak jellegzetes megjelenési formái ennek a stílusnak.