datum: 2017-09-26


Esküvői ruha díszítőelemei

Számtalan módon lehet díszíteni az egyébként is szép esküvői ruhát, mely lehetőségekkel bátran élnek a tervezők. Minden kornak meg van a sajátságos díszítési, dekorálási divatja, de minden esetben a ruhára applikált csillogó apróságok az utolsó simítást jelentik az egyébként is gyönyörű ruhakölteményen.

1840-ben Viktória királynő élő, narancssárga virágokkal dobta fel kifinomult esküvői ruháját, mely viseletének egyediséget kölcsönzött. Abban az időben az esküvői ruha díszítése a menyasszony és családja gazdagságát jelképezte, manapság pedig az ara egyéniségét tükrözi. Az ékkövekkel és hímzésekkel gazdagon telerakott esküvői ruha változatossá teszi az öltözetet, míg az apró, szivárványosan játszó flitterek és kövek fénnyel, illetve csillogással ruházzák fel viselőjüket. A gazdag szegély minták, a lefolyó kristálycseppek és a színes kövek mozgással látják el az esküvői ruhát.

Az anyagból kivágott és esküvői ruhára vart díszítéseket anyag kiegészítőknek nevezik. Sokan szeretik az apró, igaz vagy mesterségesen előállított gyöngyöket díszítőelemként alkalmazni, mellyel nem csak az esküvői ruhát, hanem fejdíszt és cipőt is szokás dekorálni. A szabálytalan formával rendelkező barokk gyöngyök napjainkban nem túl elterjedtek, mégis egy-két tervező szívesen dolgozik velük. A hímzések olyan öltéses kézimunka, mely sajátságos módon nyújt eleganciát a menyasszonynak. Ha pedig a kövekben rejlő lehetőségeket nézzük, választhatunk üveggel, drágakővel, illetve kristállyal vagy egyéb anyagú kövekkel ellátott ruhakölteményt is. A rojt feladata egy ruhán hogy sikkes kinézetet biztosítson a számára, illetve mozgással látja el az esküvői ruha szélét. Ha a szalagok és masnik szerelmesei vagyunk, megannyi szín és méret közül válogathatunk, arról nem is beszélve, hogy ez a díszítő elem hol legyen elhelyezve. Az esküvői ruha szegélyezését tekintve választhatunk vékony csipkecsík és hímzés, illetve gyöngysor és rojtos vég közül. Illetve, végződhet ez a különlegesen alkalmi öltözet zsinór, fodor és szalag díszítésben is.


news

export
 • 2017-09-26  


  Esküvői ruha díszítőelemei

  Számtalan módon lehet díszíteni az egyébként is szép esküvői ruhát, mely lehetőségekkel bátran élnek a tervezők. Minden kornak meg van a sajátságos díszítési, dekorálási divatja, de minden esetben a ruhára applikált csillogó apróságok az utolsó simítást jelentik az egyébként is gyönyörű ruhakölteményen.


 • 2017-09-26  


  A régi magyar esküvői szokások és öltözetek (1.rész)

  Számtalan jellegzetességgel rendelkezik hazánk és megannyi hagyománya vált világszerte híressé.


 • 2017-09-17  


  Mikor válasszam ki a menyasszonyi ruhámat?

  Minden arában felmerül ez a kérdés, miszerint mikor lenne érdemes nyakunkba venni a várost, hogy rátaláljunk a számunkra tökéletes esküvői ruhára?


 • 2017-09-13  


  Esküvői ruha ruhadivat 2017 (2.rész)

  Az előző blogban olvashattak arról, hogy az idei év esküvői ruha költeményei, bár egyfajta egyveleget alkotnak, mind emellett a tervezők mégis valami újat és igazán különlegeset tudtak elénk varázsolni.


 • 2017-09-04  


  Menyasszonyi ruhadivat 2017 (1.rész)

  Minden korszakra jellemző egy forma vagy színvilág, mely meghatározza az adott évi esküvői ruha divatot, és minden ruhaköltemény megalkotásánál ez válik a fontos, követendő szemponttá.


 • 2017-08-19  


  4.Találkozás - Három az egyben.

  Angéla esküvői ruhája a finisbe érkezett. Elkészült rajta minden. Acsipke lerögzítve mindenhol. A háta gombokkal záródik és egyben dísze is aruhának. Menyasszonyunk megérkezett a ruhapróbára, de nem egyedül. Velejött az ikertestvére illetve a testvér 4hónapos kisbabája. Az esküvői ruha próba ismét kellemesen, viccelődve telt.

 • 2017-08-09  


  És felkerült a csipke!

  3. találkozásunk szintén meglepetésekkel volt tele. Az esküvői ruha tetejét szinte totálisan beborította a választott csipke. A szoknya részét a csípő mentén, díszítette a flitteres markáns csipke. Az esküvői ruha hátát gombok és a hozzá tartozó fülek díszítették.


 • 2017-07-25  


  Második találkozás, avagy ilyen esküvői ruhát akartam!


  Zene füleimnek. Angéla megérkezett a második próbára. Kicsit izgatott volt de a szemében látszott a várakozás és a nyugodság. Meglátta a vállfán az esküvői ruháját és a tekintete már mosolygóssá változott.


 • 2017-07-18  


  Esküvői etikett (1. rész)


  Mivel már jócskán benne vagyunk a nyárban, így kicsit megkésve, szeretnék néhány sort írni az esküvőt körülölelő, azt varázslattá változtató etikettről, szokásokról.


 • 2017-07-09  


  Egy esküvői ruha története, lépésről lépésre!

  Egy végtelenül egyszerű, kedves jógaoktató személyében ismertem meg következő menyasszonyunkat.

  Igen extrém esküvői ruhát gondolt ki Angéla, de mivel tökéletes alakról beszélünk ezért nála semmi nem túlzás és semmi sem lehetetlen. Mivel a fazon nem teljesen alkalmi, esküvői hatású ezért az anyagválasztással igyekeztünk még inkább esküvői ruhává varázsolni álmai ruháját.


 • 2017-06-30  


  Milyen legyen a menyecske ruhám?

  Ez sokszor nagyobb dilemma, mint az esküvői ruha kiválasztása. Kétféle szélsőség létezik. Mint tudjuk mindig az arany középút a legcélravezetőbb. Van az a helyzet, amikor konkrétan már a menyasszony, belefáradt a ruhák kiválasztásába és mindegy lesz az éjféli átöltözésre kiválasztott ruha látványa. Ez elég nagy hiba! Kiválaszt egy meseszép esküvői ruhát.


 • 2017-06-25  


  Ötletek esküvői kellékekhez!

  Rémálom, cipő! Menyasszonyaimmal beszélgetve a legnehezebb a kényelmes, szép, esztétikus cipő megtalálása. Az esküvő minimum 12 órán keresztül tart. A menyasszonynak mindvégig toppon kell lennie. Ha fáj a lábad nem, hogy mosolyogni felejtesz el, de a násznépet is a pokolba kívánod. A lényeg a kényelem. Amennyiben az esküvői ruhádat megfelelően igazítják meg a cipő orra fog csak kivillanni a ruha alól.


 • 2017-06-21  


  Felkészültetek az esküvőre?

  Kedves Menyasszonyok! Sok teendőtök van a nagy nap előtt de egyet ne feledjetek el! Ez a nap rólatok szól és nem a násznépről. Tegyetek meg mindent annak érdekében, hogy a maximumot kihozzátok ki magatokból az esküvőtök napján!


 • 2017-06-16  


  Kedves Andi!

  Köszönöm, hogy őszinte voltál és nem mondtad minden esküvői ruhára azt, hogy fantasztikusan áll rajtam, mikor egyértelműen nem állt úgy. Köszönöm, hogy a sok tetszik - nem tetszik alapján megvalósítottad az elképzelésem, IMÁDTAM az esküvői ruhámat.


 • 2017-05-17  


  2018-as esküvői ruha trend!

  Idén tavasszal Essenben megrendezett esküvői ruha kiállításon ismét óriási tapasztalattal gazdagodtam. Az esküvői ruha divat évről-évre változik, mint egyéb ruha divat is. Ezen a kiállításon találkoztam 2-3 olyan új megoldással, ruha típussal, ami eddig nem volt jellemző.


 • 2017-05-09  


  Az esküvői hagyományok eredete ( 2. rész )

  A menyasszonyi ruháról alkotott képünk is tévesnek bizonyul. Azt gondolnánk, hogy a esküvői ruha azért fehér, mert az ara ártatlanságát szimbolizálja. Érdekes, de a esküvői ruha fehér színe csak az 1840-es évektől kezdődően vált fontossá, amikor is Viktória hercegnő és Albert herceg esküvőjét ünnepelték


 • 2017-03-28  


  Az esküvői hagyományok eredete (1. rész)

  Manapság megannyi esküvői szokásnak lehetünk szemtanúi, melyek az új kor szülöttei és a mai divat, illetve igények szerint alakulnak át, módosulnak. Ennek természetesen az a következménye, hogy a régi hagyományok és eredetük kezd a feledés homályába merülni, illetve egyre kevesebben tartják számon őket.


 • 2017-02-19  


  Az esküvői csokor fontossága

  Egyes virágkötők szerint sokkal nagyon jelentősége van egy jól kiválasztott és megkötött esküvői csokornak, mint azt gondolnánk.


 • 2017-01-22  


  KEDVES MENYASSZONYOK!

  Ismét elérkezett egy hétvége amikor megspórolhattok egy összeget az esküvői ruhátok árából!

  A hétvégén rendezendő esküvői kiállításon a Pap László sport ARÉNÁBAN ismét több meglepetéssel várjuk kedves menyasszonyainkat.


 • 2017-01-16  


  Néhány jó tanács az esküvőt megelőző időszakra (4. rész)

  Az eddig olvasható tippek és tanácsok mellett van még néhány ötlet, melyeket érdemes átgondolni és megfogadni.


 • 2016-11-20  


  Néhány jó tanács az esküvőt megelőző időszakra (2. rész)

  Az esküvőt megelőzően van még néhány dolog, amire érdemes figyelmet fordítani és az előrelátásnak hála kikerülhetővé válik néhány apróbb kellemetlenség.

  Az egyik odafigyelést igénylő dolog a menyasszonyi ruha többszöri felpróbálása, hiszen nem csak az számít, hogy milyen gyönyörű a kiválasztott esküvői ruha,


 • 2016-10-21  


  Kedves Menyasszonyok!

  Megérkeztek a JUSTIN ALEXANDER 2017-es esküvői ruhák. Az igazat megvallva még engem is elkápráztatott az új kollekció. A kifinomult pamut csipkétől kezdve, a rafinált hát és vállmegoldásokig a gyöngyök finom diszkrét csillogása még grandiózusabbá teszi ezeket az idei esküvői ruhákat.


 • 2016-10-05  


  Néhány jó tanács az esküvőt megelőző időszakra (1. rész)

  Számos dologra kell odafigyelnie egy szerelmespárnak az esküvőjük szervezésekapcsán, főképp, ha nem csak túlélni, hanem élvezni is szeretnék úgy aszervezési időszakot, mint a „Nagy Napot”.


 • 2016-03-03  


  Kedves Menyasszonyok!

  Nagyon fontos információ az esküvői ruhavarráshoz!

  Árajánlatot csak személyesen adok!

  Ahhoz, hogy mindenki személyre szabott árat kapjon és ne egy magas egységárat fizessen az esküvői ruhájáért tudnom kell az összes információt a ruháról az anyagról a menyasszony elvárását igényét az esküvői ruha anyagát illetően is. Ezt sem e-mailben sem telefonon nem lehet átbeszélni. Ezeket az összetevőket látni kell.


 • 2016-02-18  


  KIÁRUSÍTÁSI KEDVEZMÉNY!

  50% kedvezménnyel kínálunk márkás esküvői ruhákat eladásra!A minőség garantált!


 • 2016-02-14  


  VALENTIN NAPI KEDVEZMÉNY!

  VALENTIN napi akciók lekorlátozódik 3 napra! 02. 15, 16, 17.-re!

  Amennyiben ebben a 3 napban lefoglalod esküvői ruhádat egy menyecske ruhát kapsz ajándékba.


 • 2016-01-27  


  KEDVES MENYASSZONYOK!

  Ismét elérkezett egy hétvége amikor megspórolhattok egy összeget az esküvői ruhátok árából!

  A hétvégén rendezendő esküvői kiállításon a Pap László sport ARÉNÁBAN ismét 20%- os kuponnal.


 • 2016-01-06  


  Kedves Menyasszonyok!


  Fontos tájékoztatás és tudnivalók akcióinkról, esküvői ruhával kapcsolatosan erre a hónapra!

  Első esküvői ruha akciónk január 16.-án lesz.


 • 2015-08-08  


  Esküvői ruhaszalonunk kínálatát a Justin Alexander márkájú esküvői ruhákkal bővítettük,

 • 2015-05-06  


  Az esküvői ruha készítés menete Saját készítésű esküvői ruháinkhoz olasz, francia és portugál alapanyagokat és csipkéket használunk fel, A tervezés során odafigyelünk a szélsőségekre mint testalkat,magasság illetve méret, Amit a nagyobb cégeknél esetleg figyelmen kívül hagynak, mi ezekre a részletekre is odafigyelünk,

 • 2015-02-11  


  Szépség , elegancia , különlegesség, Ami kell, hogy jellemezze esküvői ruhádat, Megosztanám hétvégi tapasztalataimat veletek, Elképzelés nélkül érkező menyasszonyok de a furcsa az volt, hogy már jártak ruhapróbán egyéb szalonokban...

 • 2014-12-19  


  Készülődés az esküvőre csak is a menyasszony szemszögéből nézve! A napokban foglalt egy menyasszony esküvői ruhát szalonomban és a következőt mondta: - na meg van a legfontosabb, majd helyesbített, az IGEN után a legfontosabb! Egy lány életében az esküvői ruha az egyik legfontosabb eleme az esküvőnek, Természetesen tűnhetek részrehajlónak, de ha menyasszony vagy bizonyára Neked is eszedbe jutott már egy fontossági sorrend az esküvőddel kapcsolatosan,

 • 2014-12-07  


  Miután megtörtént az eljegyzésetek az esküvői előkészületekre kell fektetni a hangsúlyt, Ne hagyjatok mindent az utolsó pillanatra de nagyon korán sem szabad elkezdeni a készülődést, Amennyiben nagyon korán nekiálltok, megszervezni az esküvő apró részleteit, ne halogassatok sokáig egy-egy döntést, mert a végén a bőség zavarában nehéz lesz dönteni, Olyankor előfordulhat, hogy addig válogat az ember, amíg végül a legrosszabb döntést hozza meg vagy elviszik az orra elöl a kinézett árut, Figyelj a megérzéseidre, sokszor az első gondolat a jó,

 • 2014-11-26  


  Úgy gondolom új rovatunk segítséget nyújthat az esküvő előtt álló pároknak, talán kicsit több odafigyelést, fantáziát vihetnek ezekbe az örömteli napokba,

export
bezar
bezar


_help_mid_10
page0

header

page0
page1

header

close
page2

header

close
page3

header

close
page4

header

close
page5

header

close
page6

header

close
page7

header

close

[description]
[keywords]
[datum]
[news]
[export]
[tetel_darabszam]
[export]
[tetel_darabszam]
[_help_mid_10]
[_help_mid]